Zelené potraviny

Zelené potraviny dávkování

Zelené potraviny - dávkování a způsoby užívání

Je velmi důležité užívat mladý ječmen a chlorellu současně a dlouhodobě. Jejich účinek se společným užíváním několikanásobně zvyšuje.

Kontraindikace: Zelené potraviny současně nekonzumujte při:
- ozařování (3 dny před a 3 dny po ozařování)
- po transplantaci orgánů (nejméně 9 měsíců po transplantaci neužívat)
- akutní plicní embólii
- akutním zánětu hlubokého žilního systému
- po operaci trávícího systému nebo jeho části (alespoň týden nejíst zelené potraviny)
- Crohnově chorobě v aktivní fázi (chlorella nevhodná-dráždí, ječmen vhodný-hojí)


Upozornění: Oba produkty uchovávejte na tmavém místě (ve skříni atd.) a ječmen vždy důkladně uzavřete víčkem!! Pro skladování chlorelly doporučuji kameninovou dózu, kterou také pečlivě uzavírejte a chraňte chlorellu před světlem. Na rozmíchání ječmene ve vodě použijte nejlépe plastový šejkr. Nikdy nepoužívejte na rozmíchání kovovou lžičku ani kovový šejkr, které způsobují oxidaci.

Užívání mladého ječmene: Zapomeňte po ránu na kávu a limonády. Ušetřené peníze investujte do zdraví. Začněte den ve větším stylu. Lžičku ječmene rozpusťte ve 2dcl studené vody (nejlépe v šejkru) a válejte malé doušky zeleného zdraví tak, jako by to bylo výběrové víno. Užívejte 2x až 3x denně, nejlépe nalačno a 20 min. počkat, potom teprve jíst. Takto se nejlépe vstřebají všechny látky. Nemocní a staří lidé mohou dávku zdvojnásobit.

Užívání chlorelly: Říční řasu užívejte od 3 tablet denně, s postupným zvyšováním během zhruba 2 týdnů do té doby, dokud není stolice zelená... Poté užívejte 2 -4 gramy což je 10 – 20 tablet denně. Záleží na tom zdali užíváte i Ječmen, pokud ne, určitě užívejte min. 20 tablet denně. Nejlépe rozložte denní dávku do 3 dávek za den, ráno, odpoledne a večer. Nemocní lidé, rekonvalescenti, sportovci a staří lidé by měli užívat víc až dvojnásobek.
U dětí jsou doporučené poloviční dávky, řasu dávkovat 3-10 tablet denně. U ječmene taktéž půl lžičky rozpustit ve vodě 2 – 3x denně. Pokud si dají více není třeba se znepokojovat, rozhodně jim zelené potraviny neuškodí spíše naopak. Raději jim nabídněte více chlorelly než sladký bonbón.

Protože zelené potraviny podporují organismus ve vylučování cizorodých látek z těla, je lepší užívat klasické léky alespoň hodinu před užitím zelených potravin.

V počátcích užívání zelených potravin, může dojít k dočasnému "zhoršení", např.: nadýmání, únava. Zachovejte klid. Tělo konečně začíná bojovat s nepříznivými vlivy. Jde o jev přechodný, který trvá několik dnů. Po delším užíváni zhruba 3 měsíce může nastat opět zhoršení, nebo navrácení starých problémů akné, ekzém. To se tělo čistí z hloubky, nechte tuto reakci proběhnout, nechte vyhořet staré záněty v těle.

Poznámka: U autoimunitních onemocnění je vhodné přejít na "zelenou stravu" velmi pozvolna.

Perlička: Pokud hledáte ideální "vyprošťovák po delší oslavě", tak ho nehledejte, zelené potraviny jsou v tomto nepřekonatelné...

Zelenými potravinami se nedá předávkovat, jsou přírodní a jsou to prostě potraviny, ale je zbytečné jíst kvanta, která se už nevstřebají, tedy pokud si to nevyžádá zdravotní stav a třeba nějaká viróza. V takovém případě můžete zvýšit dávky na 10 -20 gramů, což je 50 -100 chlorell denně plus ječmen. Při takovýchto dávkách působí chlorella jako antibiotikum.

Buďte poctiví v užívání a vytrvejte. Kdo očekává zázrak při občasném „ďobnutí“ tabletky, ten se nedočká, i když i to je užitečné. Harmonizace organismu se začíná projevovat po třetím měsíci užívání. Očista vrcholí až šestý měsíc. Organismus jsme ničili celá desetiletí takže naše tělo potřebuje trochu času na poděkování za zelené potraviny.

Můžete užívat i povrchově na různá poranění, vyrážku apod. Rozdrťte chlorellu a smíchejte s vodou nebo nějakou léčivou pastou a potřete. Nebo chlorellu rozkousněte a ranku si olízněte.

Na noc si můžete dát tabletu do úst a pěkně cucat, prevence kazivosti a jiných problému s dásněmi. Také je to výborně hojivé na různé ranky v ústech, po vytrhnutí zubu, aftech apod.